ROMAN DUBOV INTERVIEW

Καλό απόγευμα,

Βρισκόμαστε εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων, καλοκαίρι, ποια η διάθεση σας αυτήν την περίοδο;

Καλησπέρα, σε καλή διάθεση, γεμάτη αισιοδοξία. Αυτή η περίοδος είναι πολύ αγχωτική και με ευθύνες. Είναι πολύ σημαντικό να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική και παραγωγική, αλλά πάντα με ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σας. Κάνει τη ζωή μας πιο φωτεινή.

Ούτε εσείς ούτε ο συνεργάτης σας Σεργκέι Λομάκιν επιθυμείτε να δίνετε συνεντεύξεις. Ποιός είναι ο λόγος;

Πιστεύω ότι είμαστε αρκετά ανοιχτοί προς στον Τύπο, αλλά όλοι πρέπει να κάνουν το δικό τους καθήκον. Δίνουμε αρκετές λεπτομερείς συνεντεύξεις κατά τη διάρκεια της σεζόν και για το υπόλοιπο υπάρχει το Γραφείο Τύπου που πρέπει να είναι ενεργό και να ενημερώνει για το τι συμβαίνει στην ομάδα. Διδάσκουμε αυτό στην ομάδα μας και ελπίζουμε ότι με τη νέα σεζόν η ομάδα μας θα είναι πιο διαφανής για όλους. Σχεδιάζουμε να εισαγάγουμε περισσότερο περιεχόμενο βίντεο, να βελτιώσουμε τα κοινωνικά μας δίκτυα, είμαστε στη διαδικασία ανάπτυξης ενός νέου ιστότοπου και εφαρμογής για κινητά. Ναι, αυτό είναι λίγο δαπανηρό, λαμβάνοντας υπόψη τα πρόστιμα που καταβάλλουμε στην Ομοσπονδία για τις συνεντεύξεις μου. (Γέλια).

Ας μιλήσουμε για ποδόσφαιρο. Πώς αξιολογείτε την περασμένη σεζόν;

Είμαστε μαξιμαλιστές, θέτουμε τους υψηλότερους στόχους και γι ‘αυτό το λόγο θεωρούμε την περασμένη σεζόν αποτυχημένη. Παρόλο που κάναμε ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός και είμαστε η ομάδα που συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς με τις ομάδες της εξάδας, δεν φτάσαμε εκεί που θέλαμε και δεν ολοκληρώσαμε την αποστολή μας για τη σεζόν. Έχουμε σημειώσει μεγάλη πρόοδο σε σχέση με προηγουμένως σε όλα τα τμήματα της ομάδας, αλλά δεν είμαστε στην επιθυμητή θέση. Υπήρχαν επίσης αντικειμενικοί λόγοι, η αφαίρεση βαθμών, η κακή αρχή, αλλά νομίζω ότι γενικά είναι δικό μας λάθος και είμαι έτοιμος να βάλω και τον εαυτό μου μέσα και να το μοιραστώ με τους παίκτες. Θα δουλέψουμε τα λάθη μας και θα είμαστε καλύτεροι. Εμείς, ως διαχειριστές, προσπαθούσαμε να παρέχουμε κάθε άνεση στους παίκτες και οι συνθήκες προπόνησης και διαβίωσης των παικτών μας ήταν από τις κορυφαίες στην Κύπρο.

Είστε ικανοποιημένοι με το έργο του προπονητικού προσωπικού; Έχετε κάποια παράπονα;  Έχουν ολοκληρώσει την αποστολή τους;

Επιτρέψτε μου να πω για μια ακόμη φορά ότι είμαστε μαξιμαλιστές. Αλλά η θέση μας εδώ είναι απλή: στηρίζουμε πάντα τους προπονητές μας μέχρι την τελευταία μέρα τους στην ομάδα και ακόμα και μετά. Τα λάθη τους είναι και δικά μας λάθη, τα επιτεύγματά τους είναι και επιτεύγματα της ομάδας μας. Είμαστε βέβαιοι ότι θα καταβάλουν μέγιστες προσπάθειες και ότι θα κάνουν ό, τι είναι δυνατό για την επίτευξη των στόχων μας. Έχουν γνώσεις, εμπειρία και έχουν όλα όσα χρειάζονται για να φτάσουν στην κορυφή και θα προσπαθήσουμε να τους δώσουμε ό, τι είναι απαραίτητο, ώστε το αποτέλεσμα να έρθει πιο σύντομα. Είμαστε πολύ υπερήφανοι που θα συνεχίσουν να εργάζονται στην ομάδα μας.

Τι μπορούμε να περιμένουμε από αυτή τη μεταγραφική περίοδο, ποιον θα πρέπει να ρωτήσουμε για τις μεταγραφές και τι να περιμένουμε από την ομάδα την ερχόμενη σεζόν; Δεν πρέπει να κινηθείτε πιο γρήγορα σε αυτό το θέμα;

 Αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα ερώτηση. Ενώ η θέση του τεχνικού διευθυντή είναι κενή, ο Σεργκέι και εγώ (γέλια) μοιραζόμαστε αυτές τις ευθύνες μεταξύ μας: αυτός αγοράζει κι εγώ πουλάω (γέλια). Οι άνθρωποι μας, ο επικεφαλής του Τμήματος Scouting, οι σκάουτερς και οι αναλυτές μας, είναι νέοι και φιλόδοξοι και ενώ βρίσκονται στην αρχή του ταξιδιού τους, πιστεύουμε σε αυτούς, έχουμε απαιτήσεις από αυτούς, τους διδάσκουμε και ελπίζουμε ότι θα γίνουν μεγάλοι επαγγελματίες . Πολλοί ειδικοί από την Ισπανία, την Αγγλία και τη Γαλλία συμμετέχουν για να μας βοηθήσουν να αξιολογήσουμε και να επιλέξουμε παίκτες. Χρησιμοποιούμε την τελευταία τεχνολογία για την όλη διαδικασία. Και όσον αφορά την ερώτηση σχετικά με το διορισμό ενός τεχνικού διευθυντή, θα επιστρέψουμε σε αυτό το προσεχές φθινόπωρο.

Έχουμε ήδη κάνει σοβαρά βήματα υπογράφοντας παίκτες 3 μεγάλων εθνικών ομάδων και αυτό είναι μόνο η αρχή. Η ομάδα θα ενισχυθεί για να φέρει εις πέρας δύσκολες αποστολές. Φυσικά, δε θα συνεχίσουμε με κάποιους παίκτες, αυτό είναι το ποδόσφαιρο και η ζωή δεν σταματάει. Όσο για την πώληση των παικτών, νομίζω ότι θα σπάσουμε το ρεκόρ μεταγραφών της ομάδας για τη μεταγραφική περίοδο και θα έχουμε πάνω από € 500.000 κέρδος για τους παίκτες, αλλά ας μην προτρέχουμε. Εργαζόμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση.

Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι οι περισσότεροι παίκτες φεύγουν από την ομάδα σε πολύ καλό κλίμα, όταν έφυγαν οι Mall και Holt (ο σύλλογος έλαβε οικονομική αποζημίωση και για τους δύο παίκτες), άφησαν θετικές αναμνήσεις αγοράζοντας εξοπλισμό για την Ακαδημία και για παιδιά, κάτι που ζητήσαμε, έτσι εμείς θα τους θυμόμαστε θετικά. Και παρόλο που μερικές φορές είναι δύσκολο να κάνουμε ένα βήμα προς τον χωρισμό, κάνουμε τα πάντα για να κάνουμε την ομάδα καλύτερη, ακόμα και αν πρέπει να πάρεις  δύσκολες αποφάσεις.

Μιλώντας για την ταχύτερες μεταγραφές, υπάρχει μια καλή ρωσική παροιμία: η βιασύνη σου – κάνει τους ανθρώπους να γελούν. Δεν ξέρω αν η μετάφραση έχει νόημα, αλλά δεν θα βιαστούμε.

Βλέπουμε πως  η λέσχη ομάδα προσπαθεί να έχει και έσοδα. Ποιος είναι ο προϋπολογισμός αυτής της σεζόν και ποιες άλλες πηγές έχετε, εκτός από τα χρήματα του Σεργκέι Λομάκιν και τα δικά σας;

Στην πραγματικότητα, στέκουμε στα σύνορα ενός ιστορικού γεγονότος και ελπίζουμε ότι μέσα στις επόμενες 1-2 εβδομάδες θα υπογράψουμε μια νέα τηλεοπτική συμφωνία με τον νέο μας συνεργάτη, τη Cablenet. Αυτή η συμφωνία θα είναι το αποτέλεσμα της σοβαρής δουλειάς από μέρους της Διεύθυνσης μας  και της διεύθυνσης της Cablenet. Για να είμαι ειλικρινής, υπήρξαν κάποιες ‘’θερμές’’ συζητήσεις, όλοι έπρεπε να ιδρώσουμε και να ανεβάσουμε τους τόνους (γέλια), αλλά ελπίζω να βρούμε μια κοινή συνισταμένη. Έχουν εμπιστοσύνη σε εμάς, κάτι για το οποίο οποία είμαι ευγνώμων στα στελέχη της Cablenet. Το αποτέλεσμα του συνόλου είναι μια εταιρική σχέση 5 ετών, η οποία υπερβαίνει το 1 εκατομμύριο ετησίως. Η ιστορία της Πάφου δεν έχει δει τέτοιες συμφωνίες στο παρελθόν.

Ελπίζω ότι οι φίλαθλοι της ομάδας, οι πολίτες και οι επισκέπτες της Πάφου θα εγγραφούν στην Cablenet, ειδικά αφού πρόκειται για έναν ποιοτικό, ενδιαφέρον και σοβαρό συνεργάτη. Εμείς ως ομάδα, ως ιδιοκτήτες, χρησιμοποιούμε τις υπηρεσίες αυτές και θα τους βοηθήσουμε να προωθήσουν την επιχείρησή τους. Είναι σπουδαίοι επαγγελματίες.

Φυσικά, εκτιμούμε όλους τους εταίρους μας και καταλαβαίνουμε σαφώς ποιος θέλει να μας βοηθήσει και το εκτιμούμε πολύ. Η Korantina Homes και ο ιδιοκτήτης Γιώργος Ιωάννου, κατά τη γνώμη μου, ξοδεύει περισσότερη ενέργεια και νεύρα βοηθώντας εμάς παρά τη δική του επιχείρηση σε μερικές περιπτώσεις, τόσο οικονομικά όσο και ηθικά. Μερικές φορές δε μπορώ να σκεφτώ τρόπους να τους ευχαριστήσω για τα πάντα. Το ξενοδοχείο Mayfair, κάνοντας διαχρονικά πολλά για τη λέσχη, συνεχίζει να αυξάνει τη βοήθειά του.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με κάθε συνεργάτη, είτε πρόκειται για εστιατόριο, ξενοδοχείο, καφετέρια ή προμηθευτές γραφικής ύλης, υδραυλικούς ή ηλεκτρολόγους ή εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων. Δεν μπορώ να αναφέρω όλους, αλλά όλοι είναι σημαντικοί για εμάς. Είμαι βέβαιος ότι θα βρούμε την ιδανική προσέγγιση για τον καθένα που θέλει να είναι μαζί με την ομάδα, να διαφημιστεί στο γήπεδο ή να δειπνήσει με τους παίκτες ή να βάλει το λογότυπό του στις εμφανίσεις μας ή στην στολή προπόνησης. Με άλλα λόγια είμαστε ανοικτοί. Καλέστε μας, ελάτε σε επαφή μαζί μας, να είστε μαζί μας.

Όσο για το ποσό του προϋπολογισμού, μπορείτε να το κρατήσετε μυστικό. Θα πω μόνο ότι είναι πολύ ανταγωνιστικό το ποσό, ωστόσο τα χρήματα δεν κερδίζουν πρωταθλήματα ή τα παιχνίδια – οι παίκτες το κάνουν.

Πέρυσι, όλοι έμειναν έκπληκτοι για το πώς άλλαξε το Προπονητικό Κέντρο της πρώτης ομάδας. Έγινε πραγματικά ένα από τα καλύτερα στην Κύπρο. Έχετε σχέδια να κάνετε κάτι άλλο;

 Ναι, πράγματι, θα αυξήσουμε τη χρηματοδότηση στις υποδομές φέτος. Βρισκόμαστε στη διαδικασία κατασκευής ενός νέου σύγχρονου γυμναστηρίου, θα βελτιώσουμε το φωτισμό, θα αντικαταστήσουμε τους φράχτες, θα κατασκευαστούν νέα γήπεδα για τα παιδιά, θα ανακαινιστεί το κτίριο της Ακαδημίας, θα επισκευαστούν όλα τα αποδυτήρια για τα παιδιά μας. Τα παιδιά είναι το μέλλον μας και πρέπει να κάνουμε τον χώρο ευχάριστο για αυτούς.

Με αυτή τη συνέντευξη θα ήθελα επίσης να δώσω ένα μήνυμα στη νέα γενιά μας: γίνεστε ενήλικες και πρέπει να φροντίζετε το σπίτι σας, τα αποδυτήρια σας και κάθε γήπεδο. Την επόμενη σεζόν θα πρέπει να βελτιώσουμε τα θέματα καθαριότητας και τη συμπεριφοράς στην Ακαδημία και θα επιβληθούν ορισμένα μέτρα σε όσους δεν ακολουθούν τους καθορισμένους κανόνες.

Με τον καιρό, θα βελτιώσουμε σταδιακά τα υπόλοιπα θέματα της υποδομής μας.

Η Ομοσπονδία και οι άλλοι σύλλογοι … Η ιστορία της αφαίρεσης των 7 πόντων, σημάδεψε τις σχέσεις σας;

Ας είμαστε ειλικρινείς, εμείς είμαστε αυτοί που φταίνε. Η τότε διεύθυνση δεν ήταν αρκετά επαγγελματική, δεν ήταν προσεκτική, η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε και αυτό και τις σχέσεις της εντός της Ομοσπονδίας και έκανε αυτό που έκανε. Επομένως, πρώτα απ ‘όλα πρέπει να κοιτάξουμε τις δικές μας ευθήνες, και μόνο τότε να σκεφτούμε το δίκαιο. Ο νόμος είναι σκληρός, αλλά είναι ο νόμος. Αν θέλουμε να κάνουμε το ποδόσφαιρο πιο καθαρό, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε την ενοχή μας.

Όσο για την ΚΟΠ, έχουμε μια κανονική σχέση εργασίας με τον Πρόεδρο, επικοινωνώ τακτικά μαζί του. Δεν έχουμε λάβει καμία απτή βοήθεια και δεν περιμένουμε πολλά, αλλά ελπίζουμε ότι το επόμενο έτος θα αποτελέσει σημείο καμπής, ειδικά αφού έχουμε πολλά να προσφέρουμε. Αλλά θα πρέπει να αλλάξουν πολλά για να προχωρήσουν. Έρχεται μια νέα εποχή, ανοιχτές σχέσεις, πιο διαφανείς. Στο ποδόσφαιρο, υπάρχουν λιγότερα μαύρα σημεία, και όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν οι άνθρωποι στο ποδόσφαιρο, τόσο νωρίτερα θα αρχίσουν οι αλλαγές. Φυσικά, η Ομοσπονδία σχηματίζεται από συλλόγους και δεν υπάρχουν εκπρόσωποι της Πάφου εκεί, ούτε και οπαδοί της ομάδας, οπότε η στάση απέναντί μας είναι πιο αξιοζήλευτη και απαιτητική, αλλά αυτή είναι η ζωή.

Όσο για τις άλλες ομάδες, δεν είναι μυστικό, είμαστε ανοιχτοί προς όλους. Όταν η Ανόρθωση είχε θέματα, βοηθήσαμε, ανοιχτά και ειλικρινά, όπως συμβαίνει και με τους άλλους συλλόγους. Πρέπει να είμαστε αντίπαλοι στον αγώνα, να κόψουμε και να νικήσουμε τον αντίπαλο, χωρίς συμβιβασμούς και συμφωνίες, αλλά έξω είμαστε σε αυτό μαζί. Αυτή είναι η αρχή μας. Ειλικρινείς, ανοιχτές και αθλητοπρεπείς σχέσεις.

Πολλοί άνθρωποι αποχώρησαν από την ομάδα. Ποιοι ήταν οι λόγοι; Κάποιοι παράγοντες μιλάνε για το ‘’σκληρό’’ σας χαρακτήρα…

 Ας είμαστε ειλικρινείς, το αποτέλεσμα δεν έρχεται από μόνο του, πρέπει να είσαι απαιτητικός και μερικές φορές σκληρός (να μην συγχέεται με το απάνθρωπος) για να φτάσεις στην επιτυχία. Αυτή είναι η προσέγγισή μου. Ο μισθός δεν πρέπει να λαμβάνεται αλλά να κερδίζεται. Η πειθαρχία έρχεται πρώτη.

Όσο για το προσωπικό που έφυγε από την ομάδα, δεν ήταν η δική μου απόφαση, είναι καλοί επαγγελματίες και έφυγαν για άσχετους ή προσωπικούς λόγους. Ο Πέτρος Μελάσης βοήθησε σε σχέση με τον Τύπο στο να γράφει και να μιλάει για την ομάδα, ο Άρης μπορούσε να στηρίξει τον προπονητή και ήταν ένας σύνδεσμος μεταξύ της ομάδας και της Πόλης, ο Στέλιος έκανε ένα τεράστιο όγκο εμπορικών εργασιών . Οι πόρτες της ομάδας είναι πάντα ανοιχτές γι ‘αυτούς και είμαστε πάντα ευτυχείς να τους βλέπουμε. Εδώ βρισκόμαστε.

Η ομάδα άρχισε την πώληση Εισιτηρίων Διαρκείας για τη νέα σεζόν. Ποια είναι η στάση σας απέναντι στην Κάρτα Οπαδού; Ποιες είναι οι σχέσεις σας με τους οπαδούς; Ποια είναι τα αιτήματα και ποιές οι απαιτήσεις;

 Αγαπάμε πολύ τους φίλους μας. Είναι η βάση και η υποστήριξή μας. Φυσικά, αναμένουμε ότι με καλά αποτελέσματα, θα προσελκύσουμε περισσότερους από τη νεότερη γενιά, και θα δούμε νέα πρόσωπα στο γήπεδο.

Η προσωπική μου γνώμη σχετικά με την Κάρτα Φιλάθλου δεν είναι πολύ θετική. Η μετάβαση σε αυτή την θα μπορούσε να γίνει πιο ομαλά, θα μπορούσαν να την εμπιστευτούν στα Σωματεία, θα μπορούσε να ξοδευτεί κάποιος περισσότερος χρόνος, να ληφθούν στα υπόψη οι ξένοι τουρίστες, αλλά βρισκόμασταν αντιμέτωποι με ένα γεγονός. Εάν ρωτάτε αν θα πρέπει να θεωρηθεί προσβολή, να μποϊκοταριστεί ή να υπακούσουμε, είναι προτιμότερο να το κάνουμε και να ξεχάσουμε αυτή την ερώτηση.

Αν και μερικές φορές, πιστεύουμε ότι ίσως αυτή ήταν η σωστή κίνηση από την Ομοσπονδία, ειδικά όταν πληρώνουμε πρόστιμα. Φέτος πληρώσαμε πάνω από 100.000 ευρώ για τη συμπεριφορά των οπαδών μας. Θα μπορούσαμε να ξοδέψουμε αυτά τα χρήματα για να εξασφαλίσουμε ότι η Ακαδημία θα πήγαινε σε περισσότερα τουρνουά σε άλλες χώρες, για να βελτιώσει την υποδομή ή για να αυξήσει το μισθό του προσωπικού. Είναι ένα πράγμα όταν πιέζουμε τους παίκτες της αντίπαλης ομάδας και να στηρίζουμε τους παίκτες μας στο γήπεδο – είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό, και είμαστε έτοιμοι να το προωθήσουμε, αλλά είναι εντελώς διαφορετικό όταν προσπαθούμε να προσβάλλουμε τους παράγοντες της αντίπαλης ομάδας. Αυτό δεν θα βοηθήσει σε τίποτα, αλλά θα πρέπει βγάλουμε και πάλι χρήματα από την τσέπη μας.

Εν πάση περιπτώσει, οι οπαδοί μας εξακολουθούν να είναι οι σπουδαιότεροι, οι πιο μοναδικοί και οι πιο υποστηρικτικοί, αξίζουν να δουν την επιτυχία της ομάδας και θα κάνουμε τα πάντα έτσι ώστε να είναι μαζί μας σε δύσκολες και καλές εποχές.

Συνήθως συναντιόμαστε με οπαδούς και πάντα τους ακούμε. Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε, είμαστε ανοιχτοί, τους σεβόμαστε και είμαι βέβαιος ότι θα μας υποστηρίξουν.

Και ένα άλλο σημαντικό σημείο – αποφασίσαμε ότι εάν η ομάδα μας πουλήσει περισσότερα από 500 Εισιτήρια Διαρκείας, θα βάλουμε σε κλήρωση ένα αυτοκίνητο για κατόχους των εισιτηρίων διαρκείας. Κάντε το να συμβεί! ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΦΟΣ!

—————-

Good afternoon,

Its off-season, summer, what mood are you spending that period in?

Good afternoon, in a good mood, full of optimism. This period is very stressful and responsible, it is very important to make it as efficient and productive as possible, but always with a smile on your face. It makes our life brighter.

Neither you, nor your partner Sergei Lomakin, like to do interviews. What is the reason?  

I believe that we are quite open to the press, but everyone should do their own thing. We give several big detailed interviews during the season, and for the rest there is a press service that has to be active and give updates on what is happening in the club. We teach our team that and we hope that next year the club will be more transparent for everyone. We plan to introduce more video content, improve on social networks; we are in the process of developing a new website and mobile application. Yes, this is a bit costly, considering the fines we pay to the Federation for my interviews. (Laughs).

Let’s talk about football. How do you rate the last season?

We are maximalists, we set ourselves the highest goals and for this reason we rate the last season as a failure. Even though we have made a huge step forward, and we are the club that scored the most points with the top 6 teams, we didn’t get where we wanted and didn’t complete the task for the season. We have made great progress compared to the season before last in all components of a football club, but we are not on the desired place. There were also objective reasons, withdrawal of points, a bad start, but I think that in general it is our fault, and I am ready to put it on myself, and share it with the players. We will work on our mistakes and we will be better. We, as managers, tried to create maximum comfort for the players and conditions for training and living of our players were among the top in Cyprus.

Are you satisfied with the work of the coaching staff? Do you have any complaints? Have they completed their task?

Let me say once again that we are maximalists. But our position here is simple; we will always support our coaches until their last day with the club and even after. Their mistakes are our mistakes; their achievements are the achievements of the club. We are sure that they will make maximum efforts and will do everything possible to achieve the goal. They got knowledge, experience, and have everything they need to reach to the top, and we will try to give them all that necessary so that the result comes faster. We are very proud that they will continue to work in our club.

 What can we expect from this transfer window, who should we ask about transfers and what to expect from the club next year in general? Shouldn’t you move faster in that regard?

That is an interesting question. While the position of a Sporting Director is vacant, Sergey and I (laughs) share these responsibilities between us, he buys, I sell (laughs). Our guys, the head of the Scouting Department, scouts and analysts, are young and ambitious guys, and while they are at the beginning of their journey, we believe in them, demand from them, teach them and hope they will grow into big professionals. Several experts from Spain, England and France are involved to help us evaluate and select players. We use the latest technology in the industry for the process. And as for the question about appointing a sports director, we will return to it in the coming autumn.

We have already taken serious steps by signing players of the 3 large national teams, and this is just the beginning. The squad will be strengthened to perform serious tasks. Naturally, we will part with a certain number of players, this is football and life does not stand still. As for the sale of players, I think we will beat the transfer record of the club for the transfer period, and we will get more than €500,000 in profits for the players, but let’s not run ahead of ourselves. We are working in this direction.

What I wanted to say is that most of the players are leaving the club with a good attitude, Mall and Holt when leaving (the club received financial compensation for both players), left a great memory of themselves by buying equipment for the academy and for children on our request, so for us they will remain only in the most positive light. And although sometimes it is difficult to take a step towards the separation, we do everything to make the club better, even by making the hard decisions.

Talking about moving faster, there is a good Russian proverb: your hustle – makes people laugh. I do not know if the translation makes sense, but we will not be in a hurry.

We can see that the club is trying to make money. What is the budget of the club this season and what other sources, except for the funds of Sergey Lomakin and yours are supporting the club?

In fact, we are standing on the border of a historic event, and we hope that within the next 1-2 weeks we will sign a new TV contract with the new partner Cablenet. This contract will be the result of the serious work of our management and the management of Cablenet. To be honest, there were some heated discussions, we all had to sweat and talk in raised voices (laughs), but I hope we found a common language. They put their trust in us, for which I am grateful to the executives of Cablenet. The result of the whole thing is a 5 years partnership, exceeding 1 million annually. The history of Pafos has never seen such agreements.

I hope that the fans of the club, and the citizens and guests of Paphos will subscribe to Cablenet, especially since this is really a quality, interesting and serious partner. We as a club, we as owners, use this service, and will help them promote their business. They are great professionals.

But naturally, we appreciate all our partners, and we clearly understand who wants to help us and we value it greatly. Korantina Homes, and its owner George Iannou, in my opinion, spend more energy and nerves helping us than their own business in some moments, both financially and morally. Sometimes I’m lost thinking how I can thank them for everything. Mayfair hotel, historically doing a lot for the club, continues to increase its help.

We are pleased to work with each partner, be it a restaurant, hotel, coffee shop or stationery store, plumber or electrician or car rental. I cannot list everyone, but everyone is important and dear to us. I am sure we will find the ideal approach for each who wants to be with the club, and advertise at the stadium, or dine with the players, or put their logos on the jerseys, on the training uniform. In other words we are open. Call us, get in contact, be with us.

As for the budget amount, let’s keep it secret. I will only say it is very competitive; however the money do not win the championship or games, but players do.

Last year, everyone was surprised at how the training base of the first team has changed; it really became one of the best in Cyprus. Do you have plans to do something else?

Yes, indeed, we will increase financing in infrastructure this year. We are in the process of building a new modern gym, we will improve the lights, we will replace the fences, new fields for children will be built, the Academy building will be refurbished, and all locker rooms for children will be repaired. Children are our future, and we must make it enjoyable for them.

With this interview I would also like to give a signal to our young generation: you are becoming adults and you should take care of your home, every dressing room and every field. Next year, we will treat the cleanliness and behaviour at the Academy very seriously and certain measures will be imposed towards those who do not follow the set rules.

With time, we will gradually improve the rest of our infrastructure objects.

CFA and other clubs … The story of the 7 points deduction, has it put a mark on your relationship? 

Let’s be honest, we are the ones to blame. Our management was not professional enough, was not attentive, AEK took advantage of this and its relations within the Federation and did what it did. Therefore, first and foremost we have to take responsibility ourselves, and only then think about decency. The law is harsh, but it is the law. If we want to make football cleaner, we should acknowledge our guilt.

As for the CFA, we have a normal working relationship with the President, I regularly communicate with him. We haven’t received any tangible help from them, and we don’t expect much, but we hope the next year will be a turning point, especially since we have much to offer. But they will have to change a lot to move forward. There comes a new time, open relationships, more transparent. In football, there are fewer black spots, and the sooner all people in football understand this, the sooner the changes will begin. Of course, the Federation is formed by clubs, and there are no representatives of Pafos there, as well as the club’s fans, so this attitude towards us is more jealous and demanding, but this is life.

As for the other clubs, it is no secret, we are open to all. When Anorthosis had issues, we helped, openly and honestly, as so we do with the other clubs. We have to be irreconcilable opponents on the field, chop up and destroy the opponent, without compromises and agreements, but outside of it we are in this together. This is our principle. Honest, open and sporting relationships.

Several people left the club. What were the reasons? Some agents are whispering about your hard temper..

Let’s be honest, the result does not come by itself, you have to be demanding and sometimes tough (not to be confused with cruel) in order to come to success. This is my approach. Salary should not be received but earned. Discipline comes first.

As for the staff who left the club, it was not my decision, they are great professionals, and left for unrelated or personal reasons. Petros Melaisis, was a great help to us, and thanks to him the press started writing and talking about the club, Aris was able to support the coach and was a link between the team and the city, Stelios did a huge amount of commercial work. The doors to the club are always open for them, and we are always happy to see them. This is where we stand.

The club began selling seasonal season tickets for the new season. What is your attitude to FAN ID? What are your relationships with fans? What are the requests, requirements?

We love our fans very much. They are our base and our support. Of course, we expect that with good results, we will attract more of the younger generation, and we will see new faces in the stadium.

My personal opinion regarding FAN ID is not very positive, the transition to this requirement could be made softer, it could be trusted it to clubs, some more time could be spent, foreign tourists considered, but we were faced with a fact. If you ask whether it should be taken as an offence, boycotted, or obeyed, it is better to get it done and forget this question.

Although sometimes, we think that maybe this was the right move from the Federation, especially when we pay fines. This year we paid over €100,000 for the behavior of our fans. We could spend this money to ensure that the academy went to tournaments in other countries, to improve the infrastructure, or to increase the salary of staff. It is one thing when we press the players of another team, support our players on the field – we are happy with that, we are ready to stimulate it, but it is completely another matter, when we are trying to insult the managers of other teams. This will not change anything, but we will put the money out of our pocket.

Anyway, our fans are still the greatest, most unique and most supportive, they deserve to see the success of the team, and we will do everything so that they are with us in difficult and good times.

We regularly meet with fans, and always listen to them. We have nothing to hide, we are open. We respect them, and I am sure they will support us.

And another important thing – we decided that if the club sells more than 500 season tickets, we will raffle a car for season ticket holders. Make it happen! WE ARE PAFOS!